L'Alcúdia de Crespins ampliarà el polígon a 400.000 m2 davant la demanda de sòl
12/01/2018

El futur Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) que l'Ajuntament de l'Alcúdia de Crespins vol aprovar de manera provisional al febrer contempla un increment de fins a 400.000 metres quadrats en la superfície reservada per a sòl industrial en el polígon El Canari. Amb esta mesura, el consistori pretén alleujar l'actual situació de col·lapse que experimenta l'àrea industrial, que es troba saturada i sense prou parcel·les ni naus buides. Així ho assenyala l'alcalde de la localitat, Josep Garrigós, en una entrevista a Levante-EMV.
   La corporació municipal gestionada pel PSPV i Compromís ha accelerat la tramitació de l'instrument de planejament urbanístic (el PGOU) després d'un període de 15 anys embossat en el laberint burocràtic i pendent d'aprovació. Mentrestant, la localitat se segueix regint per les normes subsidiàries de 1995.
   Garrigós subratlla l'ampliació del polígon sobre uns terrenys de tipologia rural com una «fórmula per a crear riquesa i ocupació» que permeta atraure a noves empreses interessades a instal·lar-se en un pol logístic consolidat, la ubicació de la qual, al costat de la A-35 que enllaça València, Alacant i Albacete, ofereix un gran potencial per la facilitat de les comunicacions. En la zona, a més, existeix una demanda d'empresaris dels voltants que volen establir-se en El Canari davant l'absència de polígons afermats en localitats veïnes com Canals, Montesa o Vallada, els ajuntaments de les quals també s'esforcen, amb moltes dificultats, per intentar oferir una borsa de sòl industrial.
   A més de donar una espenta al PGOU, l'equip de govern també es marca per a enguany que comença el repte d'abordar la urgent modernització i millora del polígon El Canari a través de la línia d'inversions dedicada a àrees industrials de la Costera que la Conselleria d'Economia ha anunciat de forma imminent, amb una dotació milionària. El condicionament de l'accessibilitat i l'enllumenat públic i la renovació de voreres i vials es projecten com els principals objectius d'actuació. «El polígon industrial és per a nosaltres una prioritat en 2018: intentarem obtenir la màxima ajuda després de 8 anys d'abandó per part de l'anterior govern del PP», agrega l'alcalde.
   A més de l'increment de la superfície industrial, la versió preliminar del PGOU d'Alcúdia de Crespins posarà fre a l'expansió urbanística del passat, limitant la quantitat de sòl urbanitzable residencial disponible en detriment de les zones verdes, l'extensió de les quals augmentarà.
 

Menys sòl edificable
  El consistori ha tingut en compte el llast de la bambolla immobiliària, que encara passa factura al municipi, i ha optat per retallar lleugerament els metres quadrats de sòl urbà edificable. No en va, la localitat acumula un parc de 600 habitatges buits (amb poc més de 5.000 habitants) en diferents àrees de desenvolupament, que comporten problemes pel seu abandó. En el mateix sentit, es reduirà tant l'altura de les finques que puguen construir-se en els pròxims anys, com la densitat de construcció. D'altra banda, el planejament amb prou faenes es veu alterat. La població disposa de molt poca superfície de terme municipal -amb prou faenes 5 quilòmetres d'extensió-, per la qual cosa el seu creixement es troba molt encotillat. En qualsevol cas, Garrigós recorda que el PGOU serà un document «actiu i dinàmic» que podria modificar-se en un futur a 15 o 20 anys en cas que es disparara la demanda de superfície de tipologia urbana residencial.

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31